Bio

Gilles Tijmes (1997) is een Nederlandse kunstenaar, journalist, muziek- en filmliefhebber, presentator en stormchaser.

Vanaf kleins af aan was Gilles bijna altijd met een potlood in zijn hand te vinden. Schetsboek na schetsboek werd gevuld met tekeningen van paarden, mensen en de natuur. In 2010 maakte Gilles de overstap naar digitale kunst. Dit hypermoderne medium biedt oneindig veel mogelijkheden en een platform waarbij alles uitgeprobeerd kan worden. Het echte leven geeft je namelijk geen cltr+z!

Tegenwoordig is Gilles een digitale portretkunstenaar met onder andere publicaties in Windesheim’s magazine Win en is zijn kunst gebruikt door muzikanten zoals Timo de Jong en Charlotte Courbe.

Op het gebied van journalistiek ligt de interesse vooral in de muziek- en filmwereld, maar ook in maatschappelijke kwesties en wetenschap. In 2019 en 2020 was Gilles hoofdredacteur van 3VOOR12/Drenthe, een lokale tak van VPRO’s welbekende muziekplatform. Tijdens zijn tijd als hoofdredacteur heeft hij zich verbonden met lokale artiesten via interviews en recensies.

Gilles vindt veel inspiratie in Noordse filmregisseurs zoals Dagur Kári, Hlynur Palmason, Thomas Vinterberg en Nicolas Winding Refn. Deze regisseurs weten met brede verfstroken een personage te schetsen. Het minimalistische filmwerk, waarbij karakter centraal staat, inspireert Gilles in zijn werk. Zo zie je zowel in de kunst als zijn journalistiek altijd sterk de persoonlijkheid terug.

In de tijd die overblijft is Gilles bezig met radio maken, presenteren (Spy and the Butcher Festival, Bevrijdingsfestival Assen, Eurosonic Preview) en stormchasen.